ORBICO – story of success with Branko Roglić
Zagreb, 20. 5. 2020.

Pozivamo vas na šesti Adria Business Network u organizaciji poduzetnica Željke Barišić i Kristine Krstinić koji će se održati 20.5.2020. u 18 sati u Kongresnom centru FORUM Zagreb, Radnička cesta 50.

U prvom dijelu eventa naš gost predavač je Branko Roglić, osnivač i predsjednik Orbico grupe. Rođen je 1943. u Makarskoj, a 1969. je diplomirao elektroniku na Elektrotehničkom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta u Splitu. Godine 1970. zapošljava se u odjelu razvoja splitskog poduzeća Iret, gdje zbog zbivanja u vremenu Hrvatskog proljeća uskoro biva degradiran, što mu uvelike određuje životni put. 1975. prelazi u Croatia-Baterije, gdje je niz godina vodio predstavništvo njemačke tvrtke Varta u bivšoj državi i Bugarskoj.

Prvu ORBICO tvrtku: SBJ ORBICO AG, osniva 1987. s njemačkim partnerom u Švicarskoj, a slijede Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Bugarska itd. Danas ORBICO Grupa uspješno posluje u 20 zemalja, ima preko 9 000 zaposlenika i godišnji prihod preko 2 milijarde eura.

Od 27. ožujka 2008. godine počasni je konzul Republike Slovenije, na čelu Generalnog konzulata Republike Slovenije u Splitu, a godine 2010. unaprijeđen je u počasnoga generalnog konzula.

Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i jedan od njenih utemeljitelja, također je predsjednik Upravnog vijeća MEDILS-a. Uz to predsjednik je Nadzornog odbora Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo te član Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Bio je savjetnik za strana ulaganja Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, koji ga je odlikovao za zasluge u gospodarstvu Ordenom Danice Hrvatske s likom Blaža Lorkovića.

Bio je predsjednik trostrukoga europskog prvaka, Košarkaškog kluba Split Croatia Osiguranje (bivša Jugoplastika) od 1999. – 2003.

HUM CROMA dodijelila mu je 2015. godine nagradu za životno djelo.

Posebna su mu strast umjetnine iz perioda Hrvatske moderne te sukladno tome sponzorira perspektivne mlade slikare i kipare, dok svoje slobodno vrijeme najradije provodi u ribarenju.

U drugom dijelu događaja slijedi osobno predstavljanje svih prisutnih kroz jednominutni pitch.

Na kraju, u neformalnom druženju uz kvalitetna vina sponzora svi prisutni će imati priliku za razmjenu iskustva s ostalim sudionicima.

Broj mjesta je ograničen, osigurajte svoje mjesto na vrijeme putem ovog linka.

Ostali sponzori su Vladimir Abicic Photography, InspireMe, Prtenjača delikatese, Aero Print, Kupinovo vino – Kupilek i Valenta.

Medijski pokrovitelji događaja su časopis i portal Poduzetnik, časopis i portal Zaposlena, Netokracija, She.hr, Zagrebonline.hr, Story.hr, Rep.hr, Glas Istre, Flash.hr, Moja Domovina, Total Croatia News, Fama te ZgExpress.

Adria Business Network događaj održava se svaki mjesec i traje tri sata.